УСЛУГИ ЗА ПОДДРЪЖКА И ПОДДРЪЖКА НА УЕБСАЙТ

Вашият бизнес уебсайт е като автомобил, ако не се поддържа редовно и не се обслужва, в крайна сметка ще се повреди. Сега, когато почти всеки предприема своя бизнес онлайн, има много конкуренция. Вашите конкуренти се опитват да гарантират, че уебсайтът им се класира високо в търсачките. И така, как очаквате да останете пред конкуренцията си, ако не увеличавате максимално възвръщаемостта на инвестицията си и не извличате максимума от уебсайта си?

Трябва да извършвате редовна поддръжка на уебсайта. Поддръжката  може да бъде на самообслужване, но по-добре да се абонирате за професионална услуга за поддръжка на уебсайт, която да ви помогне с това. По този начин можете да се съсредоточите върху разрастването на бизнеса си и да се тревожите по-малко за поддържането на уебсайта си.

Какво представляват услугите за поддръжка на уебсайт

1. Актуализиране на софтуера на уебсайта

Ако използвате каквато и да е система за управление на съдържанието като WordPress или всякакъв вид скрипт като PHP, тя трябва винаги да е актуална. WordPress обикновено се актуализира автоматично, но има случаи, в които може да се наложи да се актуализира ръчно.

Освен това, ако използвате хост на уебсайт, доставчикът на поддръжка на уеб услуги ще гарантира, че редовно актуализира основния си сървърен софтуер. Например, те ще проверяват дали неща като FTP услуга, работеща на сървъра, са актуални. Ако обаче стартирате свой собствен уеб сървър, те ръчно ще тестват и прилагат актуализации.

2. Подобряване на скоростта на уебсайта

Знаете ли, че двадесет и пет процента от потребителите излизат от уебсайт, ако зареждането му отнема повече от три секунди? Зареждането на страницата очевидно е важна част от потребителското изживяване. Въпреки това, ние сме склонни да го оставяме да се плъзга, за да побере нова изящна функционалност или естетичен дизайн на уебсайт.

В действителност посетителите в мрежата не се интересуват от всички звънци и свирки. Те се грижат за достъпа до информацията, която искат, възможно най-бързо. Друг важен фактор, който трябва да вземете предвид, е как скоростта на зареждане на страницата влияе върху класирането на вашата търсачка. Бавният уебсайт увеличава степента на отпадане и ако хората излизат от вашата уеб страница толкова бързо, колкото са стигнали там, тогава Google ще смята, че уебсайтът ви не е важен, така че ще го избута по-надолу в класацията.

3. Поправяне на HTML

грешки

HTML кодът не е лесен, особено ако не знаете нищо за кодирането на уебсайтове. Трябва да обърнете внимание на детайлите, за да сте сигурни, че работи добре. Това, което може да изглежда като незначителна грешка, може да доведе до редица проблеми като странно изглеждащи страници, липсваща мултимедия и т.н. Надеждната поддръжка на уебсайтове трябва да може да проверява, намира и коригира проблеми, свързани с HTML.

 

4. Архивиране на

файлове

Представете си колко разочароващо би било, ако загубите всички основни файлове на вашия уебсайт. Това включва изображения, страници, публикации в блогове, плъгини и т.н. Ако стартирате уебсайта си на WordPress, може да имате няколко автоматизирани опции за архивиране. Услугата за поддръжка на уебсайтове гарантира, че архивирането на файлове и база данни се извършва автоматично поне на седмична база.

5. Разработване на ново съдържание

Стратегията ви за съдържание може да е на място, но винаги е добра идея да я подобрите чрез създаване на нови типове съдържание. Вашето уеб съдържание също трябва да е актуално. Ако сте написали публикация, публикувана преди години, може да не е уместна в момента и част от информацията може да се наложи да бъде актуализирана.

6. Оптимизация за

търсачки

Редовното проверяване на вашия уебсайт за области, в които може да се подобри възможността за търсене, е от съществена важност за оптимизацията на търсачки. Вашите публикации в блога могат да бъдат променени, за да включват популярни и конкурентни ключови думи. Вашите целеви страници също могат да бъдат актуализирани, за да включват по-подходящи и навременни ключови думи. Дори вашата страница „За нас“ може да се актуализира редовно, за да се възползвате от популярните ключови думи във вашата индустрия. Изследването на ключови думи също е важно, когато създавате ново съдържание за вашия уебсайт.

Като част от стратегията за SEO, също така е важно да идентифицирате структурни проблеми във вашия уебсайт, които могат да повлияят на начина, по който търсачките виждат вашия сайт.

7. Осигуряване на последователност на дизайна 

Вашият уебсайт трябва да функционира правилно във всички най-нови версии на основните браузъри на уебсайтове като Chrome, Safari, Firefox и т.н. Тези браузъри се актуализират често и ако уебсайтът ви не се адаптира към актуализациите, може да не се покаже или да не изглежда така както трябва. Това може да се отрази негативно на вашия бизнес и вашата марка. Също така е важно да се уверите, че имате отзивчив дизайн на уебсайт, който изглежда добре на мобилни устройства.

 

8. Поправяне на счупени връзки

Всяка връзка на вашия уебсайт трябва да води точно до правилното място, но понякога връзките могат да се объркат. Сайт или ресурс, към който сте се свързали по-рано, може да изчезне или страница от уебсайта ви може да стане недостъпна. Неработещите връзки могат да бъдат вредни за вашия уебсайт. Те биха могли да създадат на посетителите впечатление, че:

    – Вашият уебсайт не е лесен за използване

     – Не актуализирате редовно уебсайта си

– Не сте надеждни

В  услугата за поддръжка на уебсайт редовно се проверява уебсайта ви, за да идентифицира всички счупени връзки. Веднага щом бъдат намерени, те или се променят, или  премахват.

9. Преглед на анализа на вашия уебсайт

Ефективността на вашия уебсайт трябва да се наблюдава, за да се гарантира, че всичко работи както трябва. Опитен специалист по поддръжка на уебсайтове ще проучи показатели от високо ниво, като например колко нови и завърнали се посетители е получил уебсайтът ви през последната седмица или кои публикации в блога са най-четени. След това те ще направят съответните корекции във вашия уебсайт, за да гарантират, че всички показатели са в своя пик.

 Някои от тези задачи могат да отнемат твърде много време. Освен това, ако не знаете какво правите, може да нанесете повече щети. По-добрият вариант е да наемете професионални услуги за поддръжка на уебсайтове.

.